Milou wil graag model worden

Via een besloten Facebookgroep kwam ik in contact met de moeder van Milou. Zij gaf aan dat Milou heel graag model zou willen worden en vandaar dat ze nu regelmatig wat shoots probeerde te regelen op TFP basis (gratis shoots om een portfolio op te bouwen). Ik wilde Milou, een meisje van 13 met Syndroom van Down, ook best een fotograferen, dus we spraken een datum af. Het leek me super als ik dit meisje een stapje dichter bij haar droom zou kunnen brengen, dus vroeg ik haar moeder of ik haar mocht promoten.

Dat mocht! Dus dat deed ik. Ik plaatse haar foto op Facebook en Instagram, waarbij ik aangaf dat ze dolgraag model wil worden. Wat er toen gebeurde was echt ronduit bizar. Het bericht met de foto werd ruim 10.000 keer geliked, kreeg ruim 3.000 opmerkingen en werd zelf meer dan 12.500 keer gedeeld. 

Milou had de mensen geraakt en ze ging viraal. Het werd zelfs opgepakt door Linda.nl, diverse nieuwssites, ze kwam op het Jeugdjournaal en de regionale kranten willen binnenkort ook een verhaal over haar schrijven. 

Verschillende bedrijven hebben haar een aanbod gedaan voor fotoshoots en andere leuke opdrachten. Is social media soms niet gewoon prachtig?

Using Format